Latest news

Invitation to the 7th conference on investments in sport

Hrvatska gospodarska komora organizira konferenciju o investicijama u sport koja će se održati u ponedjeljak, 30. studenoga, u 10 sati, na adresi Rooseveltov trg 2, i na kojoj će se predstaviti rezultati satelitskog računa sporta i studije o investicijama u sport.

Sudionicima će se uvodno obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar financija Zdravko Marić i članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar Kitarović

Više pokazatelja upućuje na to da je sport s ostatkom gospodarstva povezan jače od prosječnoga sektora. To znači da investiranje u sport stvara više bruto dodane vrijednosti i zaposlenosti unutar opskrbnih mreža nego investiranje u prosječni sektor gospodarstva.

Upravo je satelitski račun alat kojim se procjenjuje ekonomski značaj sporta pomoću inputoutput tablica. Koliki je ekonomski značaj sporta za Hrvatsku, koliko pridonosi bruto dodanoj vrijednosti, koliko ljudi zapošljava… samo su neka od pitanja na koja će konferencija pokušati dati odgovore, a posebna pozornost posvećena je tome da panelisti budu osobe čiji su znanje i reputacija javno prepoznati.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizam i sporta te Ministarstva financija.

Konferenciju će biti moguće pratiti online na poveznici sa lozinkom: 514578

Program konferencije možete pogledati na poveznici.

Izvor: Stranice HGK.

Izvorni članak: https://hgk.hr/konferencija-o-investicijama-u-sport-najava

 

Preuzmite prezentaciju sa konferencije klikom na poveznicu

 

Share this page
Alma PapićInvitation to the 7th conference on investments in sport